
Deviled eggs sú klasickým jarným predjedlom alebo občerstvením, najmä na Veľkú noc. Urobili sme niekoľko jednoduchých úprav, aby bola naša verzia šetrnejšia k vašej bariatrickej diéte. Znížili sme obsah tuku, zvýšili obsah bielkovín a stále sú dostatočne chutné na to, aby ste sa o ne podelili s priateľmi a rodinou!
| Porcie: 1 porcia, 2 porcie, 3 porcie, 4 porcie: 6-8 | Čas prípravy: 25 minút | Čas varenia: 10 minút |
Zloženie
- 8 veľkých vajec
- 2 PL obyčajného gréckeho jogurtu
- 2 PL ľahkej majonézy
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 PL kôprovej uhorky
- 1/4 lyžičky sušeného kôpru
- 1 lyžička najemno nasekanej pažítky
- 1-2 kvapky štipľavej omáčky *Voľba
- Soľ a korenie podľa chuti
- Paprika a pažítka na ozdobu
Návod na použitie
- Vajcia uvarte natvrdo: Vajíčka vložte do veľkého hrnca v jednej vrstve. Pridajte toľko vody, aby vajcia pokrývala 2 - 5 cm. Postavte na silný oheň a nechajte zovrieť. Varte 10 minút. Vajíčka vyberte z hrnca a vložte do ľadového kúpeľa. Nechajte úplne vychladnúť.
- Vajíčka ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Odstráňte žĺtok a vložte ho do samostatnej misky.
- K žĺtkom pridajte grécky jogurt, majonézu, horčicu, uhorky, kôpor, pažítku a štipľavú omáčku. Roztlačte na úplne hladkú kašu.
- Do každého bielka vmiešajte 1 PL žĺtkovej zmesi. Ozdobte nasekanou pažítkou a posypte paprikou.