Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Írske dusené hovädzie mäso

Porcie: 15 Čas prípravy: 20-25 minút Čas varenia: 2 hodiny
Írske dusené hovädzie mäso vhodné pre bariatrických pacientov

Toto je všestranná obmena írskej klasiky - ideálna na Deň svätého Patrika! Upravili sme klasickú verziu duseného hovädzieho mäsa a urobili sme ju o niečo vhodnejšou pre bariatrických pacientov tým, že sme znížili množstvo zemiakov, zvýšili množstvo bielkovín a pridali viac zeleniny. Tento recept sa dá pripraviť aj v instantnom hrnci alebo v hrnci na pečenie v závislosti od vašich časových možností!

Ingrediencie

  • 1 PL olivového oleja
  • 900 g hovädzej sviečkovice - nakrájanej na kocky, z ktorých sa odstránil viditeľný tuk
  • 2 PL hladkej múky
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 3 šálky hovädzieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • 1 šálka piva Guinness stout - nepovinné
  • 2 lyžičky worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na veľké kocky
  • 2 veľké stonky zeleru, nakrájané na veľké kocky
  • 3 veľké mrkvy nakrájané na veľké kocky
  • 2 zemiaky yukon gold alebo zemiaky s červenou šupkou, nakrájané na veľké kocky
  • ½ šálky mrazeného hrášku
  • 225 ml baby bella šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti


Návod na použitie

  1. Postavte hrniec alebo veľký hrniec na stredný oheň a nechajte ho zohriať asi 5 minút. Pripravte všetku zeleninu.
  2. Mäso nakrájajte na veľké kusy a odstráňte viditeľný tuk. Rozložte ho do rovnomernej vrstvy na doske na krájanie. Posypte múkou a premiešajte.
  3. Do hrnca pridajte 1 PL oleja a potom pridajte asi 10 kusov mäsa. Nepreplňte panvicu, inak sa mäso nezapečie. Každé 2 minúty ho otočte, kým sa úplne neprepečie. Pravdepodobne budete musieť urobiť 2-3 dávky. Vyberte z panvice a odložte bokom.
  4. Do panvice pridajte paradajkový pretlak a varte 1 - 2 minúty, aby sa rozvinula jeho chuť. Pridajte pivo Guinness, aby ste panvicu odmastili, a zoškrabte dno, aby ste dostali všetky kúsky. Pridajte hovädzí vývar, worcestrovú omáčku, tymián a bobkové listy a vráťte mäso na panvicu. Priveďte do varu a potom znížte teplotu. Varte na miernom ohni 2 hodiny.
  5. Do hrnca pridajte všetku zeleninu a ostatné prísady a pokračujte vo varení na miernom ohni ďalšiu hodinu, alebo kým mäso veľmi nezmäkne a zelenina nezmäkne. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.


Poznámka: Pivo nie je povinné, ak sa ho rozhodnete vynechať, nahraďte ho ďalšou 1 šálkou hovädzieho vývaru.

Iné spôsoby varenia:

V prípade hrnca na pečenie: Varenie: varte na nízkom stupni 6-8 hodín.

Pre Instant Pot: Varte 60 minút na najvyššom stupni a 15 minút nechajte prirodzene uvoľniť tlak.







Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením