Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Grilovaný steakový šalát

Bariatric Friendly Grilled Steak Salad - Bariatric Recipes - Celebrate Vitamins

Doprajte si náš chutný šalát z grilovaného steaku, ktorý je vhodný pre bariatrických pacientov a ktorý kombinuje krehký marinovaný steak s chrumkavou zeleninou, uhorkami, cherry paradajkami, kúskami modrého syra a opečenými pekanovými orechmi, to všetko zaliate obľúbeným balzamikovým nálevom. Grilovanie steaku maximalizuje jeho chuť a eliminuje potrebu zapínať rúru počas horúcich letných večerov. Tento osviežujúci a sýty šalát je ideálnou voľbou pre zdravé a jednoduché jedlo na všedný večer a zároveň je hodný pôsobivej zábavy, pretože je príliš nádherný na to, aby ste sa oň nepodelili!


Počet porcií: 2: 4 Čas prípravy: 30 Čas prípravy: 20

Ingrediencie

Na steak:

  • Na prípravu: 1 450 g chudého steaku z boku, odstránený viditeľný tuk.
  • 1 zelená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • ¼ šálky koriandra, nasekaného
  • 2 PL oleja
  • 1 lyžička montrealského korenia na steaky (alebo obľúbené korenie na steaky)

Na šalát:

  • Na šalát: 1 vrecko jarnej zmesi zelených plodov
  • ½ anglickej uhorky nakrájanej na plátky
  • 1 šálka cherry paradajok, rozkrojená na polovicu
  • ¼ šálky nadrobeného syra s modrou plesňou
  • ¼ šálky opražených pekanových orechov
  • Balzamiková zálievka podľa vlastného výberu

Návod na použitie

  1. Vložte flank steak do vrecka so zipsom. Do vrecka pridajte nasekanú zelenú cibuľu, cesnak, koriander, korenie na steaky a olej. Zips uzavrite a mäso zalejte marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút alebo až cez noc.
  2. Mäso grilujte na stredne silnom ohni 5-7 minút z každej strany v závislosti od požadovanej prepečenosti. Vyberte ho z grilu a nechajte odpočívať aspoň 10 minút.
  3. Šalát pripravte tak, že do veľkej misy naaranžujete šalát, uhorky, modrý syr a pekanové orechy. Tesne pred podávaním ho premiešajte so zálievkou.
  4. Steak nakrájajte na 0,5 cm plátky a naaranžujte na šalát.




Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením