
Doprajte si náš chutný šalát z grilovaného steaku, ktorý je vhodný pre bariatrických pacientov a ktorý kombinuje krehký marinovaný steak s chrumkavou zeleninou, uhorkami, cherry paradajkami, kúskami modrého syra a opečenými pekanovými orechmi, to všetko zaliate obľúbeným balzamikovým nálevom. Grilovanie steaku maximalizuje jeho chuť a eliminuje potrebu zapínať rúru počas horúcich letných večerov. Tento osviežujúci a sýty šalát je ideálnou voľbou pre zdravé a jednoduché jedlo na všedný večer a zároveň je hodný pôsobivej zábavy, pretože je príliš nádherný na to, aby ste sa oň nepodelili!
| Počet porcií: 2: 4 | Čas prípravy: 30 | Čas prípravy: 20 |
Ingrediencie
Na steak:
- Na prípravu: 1 450 g chudého steaku z boku, odstránený viditeľný tuk.
- 1 zelená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- ¼ šálky koriandra, nasekaného
- 2 PL oleja
- 1 lyžička montrealského korenia na steaky (alebo obľúbené korenie na steaky)
Na šalát:
- Na šalát: 1 vrecko jarnej zmesi zelených plodov
- ½ anglickej uhorky nakrájanej na plátky
- 1 šálka cherry paradajok, rozkrojená na polovicu
- ¼ šálky nadrobeného syra s modrou plesňou
- ¼ šálky opražených pekanových orechov
- Balzamiková zálievka podľa vlastného výberu
Návod na použitie
- Vložte flank steak do vrecka so zipsom. Do vrecka pridajte nasekanú zelenú cibuľu, cesnak, koriander, korenie na steaky a olej. Zips uzavrite a mäso zalejte marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút alebo až cez noc.
- Mäso grilujte na stredne silnom ohni 5-7 minút z každej strany v závislosti od požadovanej prepečenosti. Vyberte ho z grilu a nechajte odpočívať aspoň 10 minút.
- Šalát pripravte tak, že do veľkej misy naaranžujete šalát, uhorky, modrý syr a pekanové orechy. Tesne pred podávaním ho premiešajte so zálievkou.
- Steak nakrájajte na 0,5 cm plátky a naaranžujte na šalát.