Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Karfiolové sústa na vyprážanie na vzduchu

Zabudnite na mastné jedlo na donášku! Tieto chrumkavé kúsky karfiolu z fritézy sú prelomové. Sú neuveriteľne jednoduché na prípravu, plné chuti a ideálne ako zdravé občerstvenie alebo predjedlo. Navyše sú prekvapivo uspokojujúce a zanechajú vás pocit plnosti a energie.

Fritéza robí svoje čaro tým, že cirkuluje horúci vzduch okolo karfiolu, pričom okraje sa stávajú chrumkavými, zatiaľ čo vnútro zostáva mäkké a dokonale uvarené. Výsledok? Občerstvenie, ktoré je ťažké prestať jesť!

Ak hľadáte spôsob, ako pridať viac zeleniny do svojej stravy bez kompromisov v chuti, tieto kúsky karfiolu z fritézy sú odpoveďou. Sú dokonalou kombináciou chrumkavej, slanej dobroty v každom kúsku.

Pozrite si video "Varenie s Celebrate" nižšie pre celý recept:

VARENIE S CELEBRATE - Kúsky karfiolu z fritézy


   Porcie: 4 Príprava: 5 min Varenie: 15 min


Ingrediencie

  • 1 hlava čerstvého karfiolu

  • ½ čajovej lyžičky kóšer soli (alebo soli podľa chuti)

  • ½ čajovej lyžičky údenej papriky

  • ½ čajovej lyžičky kurkumy

  • ½ čajovej lyžičky kmínu

  • ½ čajovej lyžičky mletej horčice

  • ½ čajovej lyžičky oregana

  • ½ čajovej lyžičky cibuľového prášku

  • ½ čajovej lyžičky cesnakového prášku

  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia

  • 1.5 polievkovej lyžice rastlinného oleja


Pokyny

  1. Očistite karfiol a nakrájajte na kúsky veľkosti 3 až 5 cm. Pridajte do veľkej misy.
  2. Zmiešajte všetky suché ingrediencie, odložte bokom.
  3. Karfiolové kúsky premiešajte s rastlinným olejom a pridajte zmes korenín. Dobre premiešajte, aby sa všetko obalilo.
  4. Predhrejte fritézu na 5 minút na 200 °C.
  5. Umiestnite ochutený karfiol do košíka fritézy alebo na tácku a fritujte pri 200 °C po dobu 15 minút, počas varenia 2-3 krát premiešajte alebo pretrepte košík, aby sa dosiahlo rovnomerné zhnednutie.
  6. Vyberte z fritézy a podávajte okamžite.


 

Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením