Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Rustikálna fazuľová a zelená polievka pre zdravé srdce

Dnes sa ponoríme do lahodného a hlboko uspokojujúceho receptu: Rustikálna polievka z fazule a zeleniny pre zdravé srdce. Táto výdatná miska je nielen plná chuti, ale aj plná dobroty!

Poďme sa porozprávať o hviezdach predstavenia: listová zelenina! Špenát, kel alebo kapusta – výber je na vás – sú nutričné bomby. Sú plné vitamínov a minerálov a tiež obsahujú dusičnany, ktoré pomáhajú uvoľňovať krvné cievy a zlepšovať prietok krvi.

A nezabudnite na tie fazule! Sú fantastickým zdrojom bielkovín a vlákniny a štúdie ukázali, že môžu pomôcť znížiť hladinu cholesterolu. Pri použití konzervovaných fazúľ vždy vyberajte nízkosodíkové odrody alebo ich dôkladne prepláchnite, aby ste znížili príjem sodíka.

Pozrite si video Cooking with Celebrate nižšie pre celý recept:



VARENIE S CELEBRATE - Rustikálna polievka z fazule a zeleniny pre zdravé srdce


   Porcie: 4 Príprava: 5 min Varenie: 25 min


Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • 1 šálka nakrájanej mrkvy

  • 1 malá cibuľa nakrájaná

  • 2 strúčiky cesnaku nasekané

  • 2 šálky kapusty, kelu a/alebo kapusty nasekané

  • 1 konzerva bielych fazúľ, pinto fazúľ, čiernych fazúľ alebo obľúbených fazúľ prepláchnutých a scedených

  • 4 šálky nízkosodíkového kuracieho alebo zeleninového vývaru

  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky

  • 1 polievková lyžica jablčného octu alebo podľa chuti

  • 2 šálky čerstvých listov špenátu voliteľné

Postup

  1. V 2 alebo 3 litrovom hrnci alebo holandskej rúre zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú mrkvu a cibuľu a restujte, kým nebudú len jemné, asi 7-10 minút. Pridajte cesnak a varte ďalšiu minútu.

  2. Pridajte kapustu (alebo kel alebo kapustu) a restujte ďalších 10 minút alebo kým nebudú len jemné.

  3. Pridajte vývar a priveďte k jemnému varu.

  4. Pridajte prepláchnuté fazule, sójovú omáčku a jablčný ocot.

  5. Dokončite pridaním čerstvého špenátu tesne pred podávaním.

  6. Podávajte vo veľkých miskách, posypané krutónmi (voliteľné).



Stiahnuť recept

Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením