
Miska s jarnými závitkami vhodná pre bariatrických pacientov má všetky najlepšie vlastnosti čerstvých jarných závitkov bez toho, aby ste ich museli zostavovať do roliek. Táto dekonštruovaná verzia tradičnej jarnej rolky je rovnako chutná ako originál a je plná čerstvej mrkvy, kapusty, papriky, uhorky a šalotky. Potom je doplnená mimoriadne aromatickou a šťavnatou koriandrovou arašidovou omáčkou. Nie ste fanúšikom koriandra? Žiadny problém, jednoducho ho vynechajte a pripravte si rovnako chutnú arašidovú omáčku!
Tieto svieže a zdravé misky s jarnými závitkami sú rýchle a jednoduché, takže sú ideálnym jarným alebo letným jedlom na rušné večerné stolovanie alebo na prípravu obeda.
| Porcie: 4 | Čas prípravy: 30 minút | Čas varenia: 10 minút |
Ingrediencie
- 225 ml ryžových rezancov vermicelli
- 475 ml vareného kuracieho mäsa, kreviet alebo tofu
- 1 šálka strúhanej kapusty
- ½ šálky strúhanej mrkvy
- 1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
- 1 anglická uhorka, nakrájaná na plátky
- 2 šalotky nakrájané na tenké plátky
- ½ šálky pražených arašidov, nahrubo nasekaných
- Voliteľne: 1 šálka rozmrazeného edamame, plátky manga alebo avokáda
Na omáčku
- ½ šálky arašidového masla v prášku
- ¼ šálky vody
- 2 PL sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka
- 1 PL ryžového octu
- ½ - 1 PL čili cesnakovej omáčky (sambal), ak ste citliví na korenie, použite menej
- 1 strúčik cesnaku, mletý alebo strúhaný mletý zázvor
- 2 PL koriandra, jemne nasekaného
Návod na použitie
- Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale, odložíme do chladu. Pripravte všetku zeleninu.
- Na prípravu omáčky pridajte všetky prísady do malej misky a vyšľahajte ich. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte až 2 polievkové lyžice vody.
- Ak chcete zostaviť misu, pridajte ryžové rezance a bielkoviny na dno misy. Navrch pridajte zeleninu podľa potreby. Posypte arašidmi, nasekaným koriandrom a šalotkou.
- Misku pokvapkajte 2 PL omáčky a podávajte.
**Ak si pripravujete jedlo, misku zostavte do vzduchotesnej nádoby oddelene od omáčky. Pred konzumáciou ju doplňte omáčkou.