
Vydajte sa na výlet do Talianska s misou Pasta e Fagioli (v preklade: cestoviny a fazuľa). Táto klasická talianska polievka má vysoký obsah bielkovín, je plná mäsa, výdatnej zeleniny, jemných cestovín a množstva chutí. Aby bol tento recept vhodnejší pre bariatrických pacientov, zvýšili sme množstvo bielkovín, znížili množstvo cestovín a pridali sme do zmesi ďalšiu zeleninu! Táto ľahko pripraviteľná polievka, ktorá je hotová za menej ako 40 minút, je dokonalým pohodlným jedlom, ktoré môžete pridať do svojho jedálnička na chladné zimné večery.
Vydá na 15 porcií
Čas varenia: 35 - 40 minút
Ingrediencie: 1:
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 900 g 99 % chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 veľká žltá cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 veľké mrkvy nakrájané na kocky
- 2 rebrá zeleru, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 PL talianskeho korenia
- 1 - 850 ml plechovka drvených paradajok
- 1 - 450 ml plechovka paradajok nakrájaných na kocky, necedených
- 2 - 450 ml plechovky bielej fazule, scedené
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka sušených cestovín (kolená alebo ditallini)
- 2 šálky kapusty, nakrájanej nadrobno
- 120 ml nízkotučného tvarohu, rozmixovaného do hladka
- Soľ a korenie podľa chuti
Návod na použitie
- Do veľkého hrnca na vývar pridajte olej, nechajte ho 1-2 minúty zohrievať. Pridajte hovädzie mäso a v panvici ho rozdeľte na malé kúsky. Varte, kým úplne nezhnedne.
- Pridajte cibuľu, zeler a mrkvu. Varte 5 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte cesnak, drvené paradajky, nakrájané paradajky, bielu fazuľu a kurací vývar. Priveďte do varu a nechajte variť 10 minút.
- Pridajte cestoviny a kapustu a varte ďalších 10 minút alebo kým nie sú cestoviny uvarené. Táto polievka je hustá, ale ak je príliš hustá, pridajte 1 šálku vody.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte rozmixovaný tvaroh. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.