Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Smaženie lososa na panvici

Stiahnite si recept

Test Image

Jedlá z plechu sú skvelým doplnkom k bežnému všednému večeru. Sú rýchle, efektívne a ich čistenie je hračka. Náš recept kombinuje všetky obľúbené časti klasického vyprážaného jedla, ale s jednoduchou domácou omáčkou! Môžete ho vyskúšať aj s kuracím, bravčovým alebo rastlinným variantom, napríklad tofu.

Servíruje sa: 4

Čas prípravy 10 minút

Čas varenia 25 minút

Ingrediencie:

  • Potrebujeme: 475 ml čerstvého lososa nakrájaného na kocky

  • 2 šálky nakrájaných ružičiek brokolice

  • 1 paprika, červená alebo žltá, nakrájaná na plátky

  • 1 šálka mrkvy na paličky

  • 1žltá cibuľa, nakrájaná na plátky

  • 1 šálka snehového hrášku, koniec odstránený

  • Soľ a korenie podľa chuti


Omáčka
  • ¼ šálky sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka

  • 3 PL vody

  • 3 PL javorového sirupu bez cukru

  • 2 strúčiky cesnaku, jemne pomleté

  • ½ lyžičky mletého zázvoru

  • 2 lyžičky kukuričného škrobu


Návod na použitie

  1. Rúru predhrejte na 215 °C. Plech na pečenie vyložte fóliou a postriekajte ho nepriľnavým sprejom na pečenie.
  2. Pripravte a nakrájajte všetku zeleninu, lososa nakrájajte na 2,5 cm kocky a odložte bokom. Všetku zeleninu rozložte v rovnomernej vrstve na plech. Osolíme a okoreníme.
  3. Pečte vo vyhriatej rúre 15 minút. Vyberte z rúry a na plech pridajte kúsky lososa, ktoré sa budú piecť.
  4. Vložte späť do rúry a pečte 10 minút, alebo kým nie je losos upečený.
  5. Kým sa zelenina pečie, v malom hrnci zmiešajte prísady na omáčku. 2 - 4 minúty varte, kým omáčka nezhustne.
  6. Vyberte plech z rúry a lososa a zeleninu pokvapkajte omáčkou.
  7. Podávajte s hnedou ryžou, quinoou alebo karfiolovou ryžou.
Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením