Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Sladké a dymové hamburgery z lososa

Salmon burger on a plate | Sweet and Smoky Salmon Burgers | Bariatric Recipes

Zoznámte sa s vašou novou večerou - sladkými a dymovými hamburgermi z lososa. Trochu sladké, trochu dymu a trochu korenia, tieto hamburgery kombinujú šťavnatého lososa ochuteného cesnakom, chipotle a koriandrom s krémovou, mierne pikantnou omáčkou adobo. Podávajte v celozrnnej žemli alebo šalátovom obale s plátkami paradajok a cibule. Tieto chutné lososové hamburgery sa ľahko pripravujú, sú plné chuti a hotové za menej ako hodinu, takže si ich ľahko vychutnáte počas všedného večera.


Vyrába sa: Potrebujete: 4 - 6 hamburgerov Čas prípravy: 25 minút Čas prípravy: 10 minút

Ingrediencie

  • 450 g filetov z lososa bez kože
  • 1 strúčik cesnaku, nahrubo nasekaný
  • ½ malej cibule, nahrubo nasekanej
  • 2 veľké vajcia
  • ½ šálky celozrnnej strúhanky
  • 2 PL koriandra, jemne nasekaného
  • 1 paprička chipotle in adobo, jemne nasekaná
  • 1 lyžička čili prášku
  • 1 lyžička rasce
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia

Sladká a dymová omáčka Adobo

  • 1 chipotle paprička v adobo
  • 1 PL medu
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • 1 PL koriandra, nadrobno nasekaného
  • 2 PL ľahkej majonézy
  • ¼ šálky gréckeho jogurtu

Pokyny na servírovanie: Celozrnné žemle alebo šalátové obaly, plátky paradajok, plátky cibule

Návod na použitie

  1. Predhrejte rúru na 200 C.
  2. Do kuchynského robota vložte cibuľu a cesnak. Pulzujte, kým sa nenaseká nadrobno. Lososa nakrájajte na veľké kúsky a vložte do kuchynského robota. Pulzujte, kým sa losos nerozomelie a nezlepí, ale nie je to hladká hmota. Ak ho budete pulzovať príliš dlho, hamburgery budú tvrdé.
  3. Presuňte zmes lososa do misky. Pridajte vajcia, strúhanku, koriander a korenie. Premiešajte, aby sa spojili. Vytvarujte z nich placky a odložte bokom.
  4. Plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom. Postriekajte ho nepriľnavým sprejom na varenie.
  5. Na plech na pečenie poukladajte placky.
  6. Pečte 10 minút alebo kým nie sú úplne pevné.
  7. Na prípravu omáčky nakrájajte papriku chipotle nadrobno a všetky prísady zmiešajte v malej miske.
  8. Hamburgery upečte na celozrnných žemliach so šalátom, paradajkami a cibuľou, ak chcete. Vrchné žemle potrite 1 PL dymovej omáčky adobo.




Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením