
Zoznámte sa s vašou novou večerou - sladkými a dymovými hamburgermi z lososa. Trochu sladké, trochu dymu a trochu korenia, tieto hamburgery kombinujú šťavnatého lososa ochuteného cesnakom, chipotle a koriandrom s krémovou, mierne pikantnou omáčkou adobo. Podávajte v celozrnnej žemli alebo šalátovom obale s plátkami paradajok a cibule. Tieto chutné lososové hamburgery sa ľahko pripravujú, sú plné chuti a hotové za menej ako hodinu, takže si ich ľahko vychutnáte počas všedného večera.
| Vyrába sa: Potrebujete: 4 - 6 hamburgerov | Čas prípravy: 25 minút | Čas prípravy: 10 minút |
Ingrediencie
- 450 g filetov z lososa bez kože
- 1 strúčik cesnaku, nahrubo nasekaný
- ½ malej cibule, nahrubo nasekanej
- 2 veľké vajcia
- ½ šálky celozrnnej strúhanky
- 2 PL koriandra, jemne nasekaného
- 1 paprička chipotle in adobo, jemne nasekaná
- 1 lyžička čili prášku
- 1 lyžička rasce
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
Sladká a dymová omáčka Adobo
- 1 chipotle paprička v adobo
- 1 PL medu
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- 1 PL koriandra, nadrobno nasekaného
- 2 PL ľahkej majonézy
- ¼ šálky gréckeho jogurtu
Pokyny na servírovanie: Celozrnné žemle alebo šalátové obaly, plátky paradajok, plátky cibule
Návod na použitie
- Predhrejte rúru na 200 C.
- Do kuchynského robota vložte cibuľu a cesnak. Pulzujte, kým sa nenaseká nadrobno. Lososa nakrájajte na veľké kúsky a vložte do kuchynského robota. Pulzujte, kým sa losos nerozomelie a nezlepí, ale nie je to hladká hmota. Ak ho budete pulzovať príliš dlho, hamburgery budú tvrdé.
- Presuňte zmes lososa do misky. Pridajte vajcia, strúhanku, koriander a korenie. Premiešajte, aby sa spojili. Vytvarujte z nich placky a odložte bokom.
- Plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom. Postriekajte ho nepriľnavým sprejom na varenie.
- Na plech na pečenie poukladajte placky.
- Pečte 10 minút alebo kým nie sú úplne pevné.
- Na prípravu omáčky nakrájajte papriku chipotle nadrobno a všetky prísady zmiešajte v malej miske.
- Hamburgery upečte na celozrnných žemliach so šalátom, paradajkami a cibuľou, ak chcete. Vrchné žemle potrite 1 PL dymovej omáčky adobo.