Dôveruje nám viac ako 240.000 ľudí

Vedecky dokázané

Zľavy na objem až do 15%

Váš košík

Váš košík je prázdny

Pozrite si tieto kolekcie!

Stredomorský fazuľový šalát

Hľadáte čerstvé, chutné a výživné jedlo, ktoré podporuje vašu cestu k zdraviu? Tento recept na Stredomorský fazuľový šalát je ideálny pre pacientov po bariatrickej operácii alebo pre každého, kto hľadá vysokobielkovinovú, nízkotučnú možnosť jedla! Obsahuje fazule bohaté na vlákninu, chrumkavú zeleninu, srdcovo-zdravý olivový olej a šťavnatú citrónovú šťavu, toto jedlo naplní vaše telo esenciálnymi živinami a zároveň uspokojí vaše chuťové poháriky. Fazuľový šalát s podávacou lyžicou vloženou

V tomto recepte kladieme dôraz na fazule! Viac než len všestranná ingrediencia, fazule sú skutočnou výživovou silou. Sú plné rastlinných bielkovín, vlákniny a esenciálnych vitamínov a minerálov, ktoré podporujú stabilnú energiu, podporujú tráviace zdravie a pomáhajú vám cítiť sa dlhšie sýto. Preto sú práve ony hviezdou tohto jedla!

Fazuľový šalát s podávacou lyžicou mimo misky

Tento recept na Stredomorský fazuľový šalát je jednoduchou možnosťou vhodnou na prípravu jedál, ktorá dopĺňa väčšinu diét a bariatrických plánov. Či už si ho vychutnáte ako ľahký obed, prílohu alebo na párty, tento farebný šalát je chutným spôsobom, ako zostať na ceste k svojim cieľom v oblasti wellnessu a zároveň oslavovať chuť a výživu v každom súste.

Máte chuť na niečo čerstvé, chutné a jednoduché? Tento Stredomorský fazuľový šalát je pre vás!

 

VARÍME S OSLAVOU - Stredomorský fazuľový šalát

   Porcie: 8 Čas prípravy: 15 minút


Ingrediencie

  • 2 konzervy červených fazúľ (každá po 15 uncí), opláchnuté a scedené, alebo 3 šálky uvarených fazúľ
  • 1 konzerva cíceru (15 uncí), opláchnutá a scedená, alebo 1 ½ šálky uvareného cíceru

  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na kocky (asi 1 šálka)

  • 2 stonky zeleru, nakrájané na polovice alebo tretiny pozdĺžne a nasekané (asi ¾ šálky)

  • 1 stredná uhorka, olúpaná, zbavená semien a nakrájaná na kocky

  • ¾ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja

  • ¼ šálky citrónovej šťavy (asi 1 ½ citróna)

  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované alebo nasekané

  • ¾ čajovej lyžičky jemnej soli

  • Malý štipka červených paprikových vločiek

Inštrukcie

  1. V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak a soľ, až kým sa dobre nespoja. Dresing nalejte na šalát a miešajte, kým sa nespojí.
  2. V servírovacej mise skombinujte pripravené fazule, cícer, cibuľu, zeler, uhorku a ozdobte petržlenom.

  3. Podávajte ihneď pre najlepšiu chuť, alebo nechajte marinovať v chladničke, prikryté, na pár hodín. Zvyšky vydržia dobre, prikryté a chladené, až 4 dni. Ak je to potrebné, prebuďte zvyšky malou štipkou soli alebo kvapkou citrónovej šťavy.

Stiahnuť recept



Predchádzajúci príspevok
Ďalší príspevok

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť schválené pred ich zverejnením