
Prečo tento rok na Deň matiek nevyskúšať trochu inú variáciu klasického receptu na quiche? Táto verzia pridáva zeleninu navyše a obsahuje menej nasýtených tukov a sacharidov bez toho, aby ste šetrili na chuti! Sľubujeme, že vám nebude chýbať kôrka!
| Počet porcií: 1 ks: 8 | Čas prípravy: 20 minút | Čas varenia: 45 minút |
Ingrediencie
- 10 veľkých vajec
- ¼ šálky nízkotučného mlieka
- ½ šálky nízkotučného tvarohu
- ½ šálky kanadskej slaniny nakrájanej na kocky
- ½ šálky cibule nakrájanej na kocky
- 1 šálka brokolice nakrájanej na malé kúsky
- 3 šálky nasekaného špenátu
- 1 malá cuketa, nakrájaná na plátky
- ½ šálky cherry paradajok, rozpolené
- 1 polievková lyžica bazalky, nasekaná
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
Návod na použitie
- Predhrejte rúru na 190 °C. Hlbokú koláčovú formu s priemerom 22 cm* postriekajte nepriľnavým sprejom na pečenie a odložte bokom.
- Rozohrejte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Do panvice pridajte 1 PL oleja. Pridajte cibuľu a kanadskú slaninu. Varte, kým cibuľa nezmäkne a slanina nezhnedne.
- Pridajte špenát a brokolicu a varte ďalšie 3-4 minúty. Keď mierne zmäkne, pridajte ju do koláčového taniera a rozložte do rovnomernej vrstvy.
- Do panvice pridajte na plátky nakrájanú cuketu a z každej strany ju 2 minúty opekajte. Urovnajte ich do rovnomernej vrstvy v koláčovej mise.
- Paradajky naaranžujte na panvicu spolu s ostatnou zeleninou. Vrch posypte nasekanou bazalkou.
- Vo veľkej miske zmiešajte vajcia, mlieko, tvaroh, soľ a korenie. Šľahajte, kým sa úplne nespojí.
- Vajíčkovú zmes nalejte na zeleninu. Vložte do predhriatej rúry. Pečte 45 minút alebo kým sa nenadýchajú a na okrajoch nezískajú zlatohnedú farbu.
- Vyberte z rúry a nechajte 10 minút odstáť. Quiche nakrájajte na 8 rovnakých častí a podávajte.
*Možno nahradiť sklenenou zapekacou misou s rozmermi 20 x 20 cm